Front terracing at Victorian Cottage

Date: March 2010

Our Arbroath Clients brief was to transform the front aspect of their south facing home. Currently laid to borders with gravel paths. The client was looking for usable space to the front allowing the young ones clean flat playing surfaces.

 

Our designer proposed raising the ground level to provide a large terrace with wide steps connecting the terrace to the front lawn. The retaining wall was faced with Cupa Stonepanel, a natural stone composite panel apllied to the concrete block construction. The terrace was laid to random Indian Sandstone from Stonemarket's Marketstone range, complementing the natural random stone boundary and house construction.

Before

b1_400_06

b2_400_08

b3_400_04

b4_400_02

Proposal


2_400_03

1_400_03

After

a1_400_05 

a2_400_06 

a3_400_04

a4_400_02 

 

a5_400_03

a6_400_02

a7_400_01

a8_400_02