Revamp of side elevation,walling , decking, planters

Date: Dec 2009 Jan 2010

Our clients from Wormit Fife were looking for idea's to enhance the front and side elevation of their property situated on a sloping site overlooking the River. Robert our garden designer created the space to allow additional entertainment and lounging area's by moving the  old grey brick retaining wall towards the front of the house. The wall built with brown rustic brick to match the house and was then itself screened with rustic stepped planters in keeping with the site conditions. A bin recess was constructed within the decking/walling to complete the transformation of this area. A deck and additional planters were added on the south side of the wall allowing privacy and entertainment for the client taking advantage of the magnificent views accross the Tay.

 

BEFORE

b1_400_03 

 b2_400_04

b3_400_01

b4_400_01

b5_400_04

b6_400_01

b7_400_01

DESIGN PROPOSALS

p1_400_03

 

p2_400_03

p4_400_02 

 

 p3_400_01

 

 

p2_400_04 

 

p1_400_04

a3_400_02

a2_400_02

a5_400_01

a6_400 

a7_400

a8_400

a2_400_03 

a1_400_02