Major back garden driveway and courtyard project in Broughty Ferry

Date: Feb 2010

Our client had built an extension in stone, with a substantial plot of land to the rear which resembled a field complete with a few eye sores around the boundary. In general we were tasked to provide a pleasant back garden with limited maintenance, entertaining area, a new driveway and courtyard, and all to blend sympathetically with the old cottage stonework. The client was operating under limited budget hence a large expanse of turf was necessary.

The rear boundary was fenced and a base for shed laid, the shed is screened by the use of natural willow screens. Planters were constructed from old sandstone recyled on site. A lovely Pergola was construced to the gable end of the cottage with a sandstone circle feature set within surrounding sandstone from Stonemarkets Marketstone Paving range colours Buff-Multi and Fellstyle(grey) these colours were dominant within the new stone built extension.

The courtyard was laid in the same sandstone with decorative aggregates between, again willow screening has been used to hide an unpleasant building elevation. The driveway has also been laid with sandstone and edged with granite setts.

BEFORE

 b1_400_04

 b2_400_05

b3_400_02

b5_400_05

b6_400_02

b7_400_02

Design Proposals

1_400_02

2_400_02

3_400_02 

Progress

a1_400_03

p3_400_02

p4_400_03 

p5_400_01

p2_400_05

Complete awaiting planting

a9_400

a8_400_01

a6_400_01 

a5_400_02 

a4_400_01

a2_400_04 

 Completed in 11 working days.

Customer comment.............. " delighted with the end result. Excellent workforce. I now have a garden I can enjoy "