«« back
The Design ProposalBeforessome progress photos

Contemporary garden in Monifieth

July/August 2015

 This back garden posed a few problems. Mainly with the level difference between the house (conservatory) and the garden which also sloped away from the house. Robert the garden designer decided to "lift" the bottom end of the garden to provide a level lawn as one level and a new paved terrace as the main entertainment area.

Classic contempoary lines were asked for. New York Natural Sandstone with its cut edges and bright colour was deployed to acheive this look and was laid extensively to really brighten up an originally dull garden.

Rendered concrete planters are used to allow the client to decorate with low maintenace. The challenging steps from the conservatory form a feature in themselves, a tribute to the skill of our installation team.